جاذبه های دیدنی شیراز

نام شیراز رو که میشنویم یاد شهر عشق و شاعرانگی و باغ های سرسبز در ذهنمان زنده می شود. شیراز یکی از بزرگ ترین شهر های ایران است این شهر مرکز استان فارس است و در جنوب غربی ایران واقع شده و گنجینه ای از فرهنگ پارس است.      باغ ارم شیراز: باغ ارم […]

نام شیراز رو که میشنویم یاد شهر عشق و شاعرانگی و باغ های سرسبز در ذهنمان زنده می شود. شیراز یکی از بزرگ ترین شهر های ایران است این شهر مرکز استان فارس است و در جنوب غربی ایران واقع شده و گنجینه ای از فرهنگ پارس است. 

 

 

باغ ارم شیراز:

باغ ارم یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی استان فارس در شیراز است که در خیابان ارم، نزدیک به میدان ارم و در نزدیکی مجموعه‌ دانشگاه شیراز قرار دارد. باغ ارم از جاذبه های گردشگری شیراز و نمونه‌ای از یک باغ-کوشک به حساب می‌آید که به‌واسطه درختان مرکبات و خیابان طویلی با سروهای باشکوه در طرفینش، محبوبیت زیادی بین گردشگران دارد. علاوه بر کوشک اصلی عهد قاجار که هسته مرکزی این باغ را تشکیل می‌دهد؛ سرونازهای بلند و کهن، زیبایی آن را دوچندان کرده‌اند.

 

مسجد نصیر الملک:

مسجد نصیر الملک یکی از زیباترین مساجد شیراز است که قدمت آن به دوره قاجاریه بازمی‌گردد. این مسجد در محله‌ای واقع شده است که پیشتر به خانواده قوام تعلق داشت و تعدادی از آثار تاریخی آن دوران، در آن واقع شده‌اند. امروزه این مسجد دوست‌داشتنی که با نام مسجد صورتی نیز شهرت دارد، یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی استان فارس در شیراز به شمار می‌رود و بازی نور و رنگ در فضای آن محبوبیت زیادی بین گردشگران داخلی و خارجی دارد.

حافظیه (آرامگاه حافظ):

حافظیه از مشهورترین جاهای دیدنی استان فارس در شیراز است. این مکان که به خاطر قرار گرفتن آرامگاه حافظ در آن، به این نام معروف شده است، در واقع یک مجموعه قبرستان در بخش جنوبی دروازه معروف شیراز، دروازه قرآن است. حافظ که شخصیتی جهانی دارد، هر سال گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را برای بازدید به‌سمت این مجموعه می‌کشاند.

بازار وکیل شیراز:

بازار وکیل شیراز یکی از مشهورترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است. این بازار که به فرمان کریم خان زند ساخته شده است، اکنون در مرکز شهر قرار دارد و از جمله جاهای دیدنی شیراز به شمار می‌رود. مسجد و حمام تاریخی وکیل نیز در کنار این بازار قرار دارند. کمتر کسی سفر به شیراز را در زندگی خود تجربه می‌کند، بی‌آنکه از بازار وکیل بازدیدی نداشته باشد.

مسجد وکیل شیراز:

بامعماری کم‌نظیر، حجاری‌های فوق‌العاده، کتیبه‌های منقوش به خطوط نستعلیق، نسخ و ثلث و کاشی‌کاری‌های متنوع، مسجد وکیل شیراز همیشه از تحسین‌برانگیزترین بناهای تاریخی و مکان های دیدنی استان فارس بوده است. معماری ستودنی این مسجد، نمونه‌ای از معماری ایران است و هماهنگی قابل‌توجه و ملموسی را بین زیبایی‌های هنری و فرهنگ مذهبی و دینی مردم آن دوران را به نمایش گذاشته است.

حمام وکیل شیراز:

حمام وکیل یکی از جاهای دیدنی شیراز به حساب می‌آید که اثری تاریخی متعلق به دوره زندیه است. این حمام که با نمونه‌های بی‌بدیل آهک‌بری و نگارگری چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، امروزه به‌ موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است و با ورود به آن می‌توانید از آداب و رسوم، نحوه پوشش و فرهنگ مردم کهن شیراز بیشتر بدانید.در گذشته حمام‌ وکیل صرفا مکانی برای شست‌و‌شوی نبود و برای دورهمی‌ها و مراسم مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ موضوعی که به کمک مجسمه‌های جالب به زیبایی احیا شده است. علاوه بر تماشای مجسمه‌های متعدد با لباس‌های سنتی، از شنیدن آهنگ‌های گوش‌نواز محلی در این حمام لذت خواهید برد. در ادامه می‌توانید با این جاذبه تاریخی بیشتر آشنا شوید.

سعدیه (آرامگاه سعدی):

آرامگاه سعدی شمال شرق شیراز و در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا واقع شده است. حال و هوای خاص این مجموعه برای هر گردشگری جذابیت دارد و بنای منحصر‌به‌فرد آن با ترکیبی از معماری قدیم و جدید، ستون‌های افراشته و کاشی‌های لاجوردی، دل هر بیننده‌ای را می‌برد. این مکان که در زمان حیات محل زندگی سعدی بود، پس از مرگ وی تبدیل به مقبره او می‌شود.

باغ نارنجستان قوام:

باغ زیبای نارنجستان در شهر شیراز متعلق به خاندان قوام یکی از خانواده‌های مهم و بانفوذ دوران قاجار بود. این خاندان سال‌های زیادی بر فارس حکومت می‌کردند و به همین واسطه عمارت‌ها و باغ‌های زیادی را در شیراز برای خود ساختند. علاوه بر نارنجستان قوام از مهمترین عمارت‌ها و باغ‌های تاریخی خاندان قوام السلطنه در شیراز می‌توان به باغ کلانتر، باغ بیگلر بیگی، باغ دلگشا، باغ عفیف آباد و … اشاره نمود.

خانه زینت ‌الملوک:

خانه زینت‌الملوک را می‌توان یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز دانست که مربوط به دوران قاجاریه است. ساخت این بنا در سال ۱۲۹۰ هجری قمری آغاز شد و در سال ۱۳۰۲ هجری قمری به پایان رسید. صاحب خانه زینت‌الملوک، علی‌محمد خان قوام‌الملک دوم بود و نام آن از زینت‌الملوک قوامی که دختر قوام‌الملوک چهارم بود و در این خانه زندگی می‌کرد، نشات گرفته و در واقع بخشی از اندرونی نارنجستان قوام به شمار می‌آید که با راهرویی زیرزمینی به آن متصل می‌شود.

تخت جمشید:

پرسپولیس یا همان تخت جمشید، بیش از ۲۵۰۰ سال پیش پایتخت باشکوه و باستانی سلسله هخامنشیان بود. تخت جمشید با وجود این که مورد هجوم اسکندر قرار گرفت، اما باز هم بقایای به جا مانده از آن نشان از دستاوردهای معماری و سیاسی ایران باستان هستند. شهر باستانی پرسپولیس در ۷۰ کیلومتری شمال شرق شیراز واقع شده و برای بازدید از آن چند ساعتی زمان لازم است.

پاسارگاد:

مقبره کوروش کبیر در فاصله ۵۰ کیلومتری از تخت جمشید قرار گرفته و با وجود این که مسیر دسترسی به آن چندان هموار نیست، اما بازدید از پادشاه سرزمین آریایی ارزشمندتر و مهم‌تر از هر چیز دیگری است.

ارگ کریم خان:

یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز ارگ کریم خان است که در قرن هجدهم میلادی توسط بنیان گذار سلسله زندیه، کریم خان زند بنا نهاده شد. بنای چهارگوش ارگ کریم خان در چهار گوشه‌اش چهار برج استوانه‌ای دارد که در گذشته از آن‌ها به عنوان زندان استفاده می‌شده است. در شمال شرق ارگ کریم خان یک برج وجود دارد که در گذشته به عنوان حمام مورد استفاده قرار می‌گرفت و چون در آن دوره مخزن آب در این برج تعبیه کرده بودند، این قسمت از برج مقداری نشست داشته است. معماری درون ارگ کریم خان از معماری بیرونش عجیب‌تر و جالب‌تر است. در ادامه یک موزه از دوره زندیه وجود دارد که می‌توانید از آن هم بازدید کنید.

 

مسجد جامع عتیق:

قدیمی‌ترین مسجد شیراز را می‌توان مسجد جامع عتیق به حساب آورد که به دوران صفویه مربوط می‌شود. مسجد جامع عتیق بر روی یک عبادتگاه بنا شده و بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. مردم شیراز بر طبق سنت قدیمی خود در روزهای جمعه به این مسجد تاریخی رفته و در آن قرآن تلاوت می‌کنند، به همین خاطر این مسجد با نام مسجد آدینه یا جمعه هم شناخته می‌شود.

عمارت شاپوری:

یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز که قدمت چندان زیادی هم ندارد، عمارت شاپوری است. عمارت شاپوری در دوره پهلوی اول یعنی رضاشاه ساخته شده است. معماری بنای عمارت شاپوری را استاد بزرگ ایرانی، «ابوالقاسم مهندسی» انجام داده و هنر و مهارت خود را به رخ همگان کشیده است. عمارت شاپوری در شیراز در بین سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ به درخواست «عبدالصاحب شاپوری» ساخته شد و خاندان شاپوری تا سال ۱۳۷۸ صاحب و مالک این عمارت بودند. خاندان شاپوری ازجمله طوایف تاجر و ثروتمند شیراز بوده‌اند.

دروازه قرآن:

یکی از شش دروازه قدیمی شیراز، دروازه قرآن است که از گذشته‌های دور باقی مانده و در ورودی شهر قرار دارد. زمانی که طاق‌های بلند دروازه قرآن را مشاهده می‌کنید، یعنی به شهر شیراز رسیده‌اید. نام دروازه قرآن از قرآنی گرفته شد که «عضدالدوله دیلمی»، امیر سلسله دیلمیان دستور داد آن را در محفظه‌ای در بالای طاق دروازه قرار دهند تا کسانی که از این دروازه عبور می‌کنند، سفر سلامت و بی‌خطر داشته باشند. دروازه قرآن در شرق شیراز قرار دارد و مسافرانی که از سمت جاده اصفهان- شیراز وارد شهر می‌شوند، این بنای معروف را مشاهده می‌کنند. آرامگاه خواجوی کرمانی نیز در همان نزدیکی قرار دارد.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.