جاذبه های گردشگری تفلیس

بدون شک، گرجستان یکی از مقاصد گردشگری فوق العاده زیبا و البته بصرفه برای ایرانیان است. این کشور که غنی از تاریخ و فرهنگ و جاذبه های گردشگری فوق العاده ای است در انتظار شماست. در ادامه می‌توانید با برخی از جاذبه‌های برتر شهر توریست پذیر گرجستان یعنی تفلیس آشنا شوید:  تفلیس: پایتخت گرجستان، شهری […]

بدون شک، گرجستان یکی از مقاصد گردشگری فوق العاده زیبا و البته بصرفه برای ایرانیان است. این کشور که غنی از تاریخ و فرهنگ و جاذبه های گردشگری فوق العاده ای است در انتظار شماست. در ادامه می‌توانید با برخی از جاذبه‌های برتر شهر توریست پذیر گرجستان یعنی تفلیس آشنا شوید:

 تفلیس: پایتخت گرجستان، شهری مدرن است که با تاریخی غنی ترکیب شده است. معابد قدیمی، قلعه ناریکالا و ساحل رودخانه کورا می‌توانند جزو نقاط دیدنی تفلیس باشند. تفلیس علاوه بر جاذبه‌های دیدنی مختلف، آب و هوای بسیار مطبوعی هم دارد که این شهر را تماشایی‌تر می‌کند. در زبان محلی به آن تفیلیسی یا تهبیلیسی برگرفته از واژه تپهیلی (به معنای گرم؛ منسوب به چشمه‌های آب گرم تفلیس) می‌گویند. این شهر به سبب نسیمی که از کوهستان‌های اطراف می‌وزد دارای هوایی بسیار مطبوع، به‌خصوص در فصل بهار و تابستان است.

کلیسای جامع سوتیتسخولی:

میراث جهانی یونسکو

این کلیسای تاریخی در شهر متسختا، در بخش شمال‌غربی تفلیس قرار دارد. این کلیسا از جمله شاهکارهای قرون وسطا به حساب می‌آید. کلیسای جامع سوتیتسخولی در فهرست میراث جهانی یونسکو به حساب می‌آید. لازم به ذکر است که این کلیسا دومین کلیسای مهم تاریخی در تمام گرجستان به حساب می‌آید. کلیسای جامع سوتیتسخولی در زمره کلیساهای ارتدوکس به حساب می‌آید. هنوز هم در بین مردم گرجستان و ارتدوکس‌ها، این کلیسا اهمیت بسیاری دارد و مورد احترام است. بنایی که امروز از کلیسای جامع سوتیتسخولی شاهد آن هستیم، در سال ۱۰۲۹ ساخته شده است؛ اما قدمت ساخت اولیه این مکان به قرن چهارم میلادی باز می‌گردد.

قلعه ناریکالا:

قلعه ناریکالا» (Narikala Fortress) که به‌عنوان «قلعه مادر تفلیس» نیز شناخته می‌شود، از قدیمی‌ترین قلعه‌های گرجستان و نماد اصلی شهر تفلیس است. این قلعه حدود قرن چهارم میلادی ساخته شد و به‌لطف دیوارهای مستحکم و برج‌های نگهبانی تاثیر بسزایی در دفاع از شهر داشت. قلعه بعدها توسط اعراب در قرن هفتم و پادشاه دیوید در قرن یازدهم میلادی گسترش یافت. ناریکالا در قرن هفدهم مجددا بازسازی شد؛ اما در جریان حمله آقا محمد خان در سال ۱۷۹۵ و بار دیگر در زلزله ۱۸۲۷ به‌شدت آسیب دید. نام ناریکالا احتمالا از واژه فارسی نارین قلعه به‌معنای «قلعه کوچک» گرفته شده است؛ اصطلاحی که برای اولین بار توسط مغول‌ها در طول تهاجم به این منطقه در قرن سیزدهم استفاده شد. دسترسی به قلعه با تله‌کابین امکان‌پذیر است؛ ضمن اینکه می‌توانید با یک رانندگی کوتاه یا پیاده‌روی از میان برخی از قدیمی‌ترین محله‌های تفلیس، خود را به این جاذبه معروف برسانید. قلعه ناریکلا نه‌تنها از نظر تاریخی ارزش بازدید دارد، بلکه در طول شب، چشم‌انداز بسیار زیبایی پیدا می‌کند.

کلیسای جواری (صومعه جواری):

میراث جهانی یونسکو

کلیسای جواری (Jvari Church) که با نام صومعه جواری نیز شناخته می‌شود، در نزدیکی متسختا، در شرق گرجستان قرار دارد و قدمت آن به قرن ۶ میلادی بازمی‌گردد. همراه با دیگر بناهای تاریخی متسختا، این کلیسا نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این کلیسا روی قله سنگی یک کوه قرار دارد و از آن می‌توان چشم‌اندازی از شهر را دید.

شهر غاری واردزیا:

میراث جهانی یونسکو

شهر غاری واردزیا (Vardzia Cave city) در جنوب گرجستان، در دامنه‌های کوه اروشتی و در کرانه چپ رود کوتا قرار دارد. بیشتر ساخت‌و‌سازهای این شهر در نیمه دوم قرن ۱۲ صورت گرفته است. اکثر فضای کنده‌شده در کوه برای سکونت در نظر گرفته شده بودند و شامل سه اتاق متصل به‌ یک‌دیگر می‌شوند. طبقات مختلف نیز با راهروها و سوراخ‌های مخفی در ارتباط هستند. شهرت این شهر بیش از همه برای نقاشی دیواری‌های کلیسای اصلی آن است.

صومعه گلاتی:

میراث جهانی یونسکو

صومعه گلاتی یک مجموعه مذهبی متعلق به قرون وسطی است که از جاهای دیدنی کوتائیسی به شمار می‌آید و در مرکز ایمرتی (غرب گرجستان) قرار دارد. این صومعه، که شاهکار عصر طلایی گرجستان است، در سال ۱۱۰۶ به دستور داویت چهارم ساخته شد و امروز یکی از میراث جهانی یونسکو به شمار می‌رود. در ادامه به حقایق مربوط به این کلیسا می‌پردازیم. این کلیسا  با نام مستعار «عصر طلایی گرجستان»، در دوران امپراتوری بیزانس ساخته شد که به‌خاطر استفاده از طلا در ساختمان و نقاشی‌ها بسیار مشهور است. این صومعه دارای یک آکادامی بود که برخی از مشهورترین دانشمندان، خداشناسان، فیلسوفان و بسیاری دیگر که پیش از آن در کلیساهای ارتدکس خارج از کشور فعالیت داشتند را استخدام می‌کرد. به‌دلیل فعالیت‌های گسترده آکادمی گلاتی، آن را «یونان نو» یا «آتوس دوم» می‌نامیدند. این صومعه پر از مقبره‌ها و نقاشی‌هایی است که قدمت آن‌ها به قرن‌های ۱۲ تا ۱۷ بازمی‌گردند. این مقبره‌ها متعلق به پادشاهان و افراد مشهور است.

کلیسای جامع تثلیث:

کلیسای جامع تثلیث تفلیس که مردم محلی آن را کلیسای سامبا نیز می‌نامند، از تمام شهر تفلیس قابل رویت است. با قدمتی که به سال ۲۰۰۴ بازمی‌گردد، این کلیسا به‌مناسبت دو هزارمین سال میلاد مسیح و هزار و پانصدمین سال به رسمیت شناختن ارتدکس گرجی بنا شد. کلیسای جامع تثلیث تفلیس با ظرفیت ۱۵ هزار نفر و ارتفاع ۹۷ متر، عنوان‌های بزرگ‌ترین کلیسای ارتدکس جهان و سومین کلیسای ارتدکس مرتفع جهان را به خود اختصاص داده‌ است. در بنای کلیسا می‌توان المان‌های از معماری مذهبی گرجی و معماری بیزانس را مشاهده کرد.

بافت تاریخی تفلیس:

«بافت تاریخی تفلیس» ‌(Old Town Tbilisi) در پایین یک تپه‌ قرار دارد؛ جایی که قلعه ناریکالا بر فراز آن خودنمایی می‌کند. در این منطقه می‌توانید در خیابان‌های باریکی قدم بزنید که خانه‌های آجری قدیمی با بالکن‌های چوبی را در خود جای داده است.

بخش‌هایی از این منطقه کاملا بازسازی شده‌ است؛ به‌طوری که برخی از خیابان‌های آن شبیه به مجموعه فیلم‌های دیزنی به نظر می‌رسند؛ اگرچه تعداد زیادی از کوچه‌های پرپیچ‌وخم آن دست‌نخورده باقی مانده‌اند. سبک معماری این بخش از تفلیس، شهری آسیایی یا عربی را نشان می‌دهد که با معماری اروپایی، کلاسیک روسی و هنر نو جذابیتی دوچندان پیدا کرده است. در ضلع شمالی منطقه آبانوتوبانی، حمام‌های گوگرد، مسجد جامع تفلیس، میدان تاریخی تفلیس و تعداد زیادی رستوران وجود دارد که باعث شهرت آن شده‌اند. در گوشه شمال شرقی بافت تاریخی شهر نیز منطقه کوچکی با رستوران‌ها و کافه‌های متعدد قرار دارد که گردشگران از آن غافل نمی‌شوند.

مجسمه مادر گرجستان (کارتلیس ددا)

مجسمه مادر گرجستان که با نام کارتلیس ددا نیز شناخته می‌شود، از برجسته‌ترین جاذبه‌های گردشگری تفلیس به‌شمار می‌رود. قدمت مجسمه به سال ۱۹۵۸ بازمی‌گردد و در بزرگداشت ۱۵۰۰‌امین سالگرد شهر تفلیس بر فراز تپه سولالاکی برپا شده است. با ۲۰ متر ارتفاع، این مجسمه بانویی را نشان می‌دهد که در یک دست خود شمشیر و در دست دیگر جامی دارد. مجسمه مادر گرجستان استعاره از شخصیت گرجی است که با مهمانان خوش‌رفتار هستند و با دشمنان‌شان می‌جنگند.

پل صلح تفلیس

پل صلح، یک پل قوسی‌شکل، مخصوص پیاده‌روی و از جنس فولاد و شیشه است. این پل که از جاهای دیدنی گرجستان است، روی رودخانه کر، در مرکز شهر تفلیس قرار دارد و با تعداد بسیار زیادی ال‌ای‌دی تزیین شده است. شهرداری تفلیس دستور ساخت پلی به طول ۱۵۰ متر را داد که بخش قدیمی شهر را به بخش جدید مرتبط می‌کرد. این پل روی رودخانه کر ساخته شده است و از یک سوی پل، نمایی از کلیسای متخی، مجسمه واختانگ یکم، بنبانگذار تفلیس، و قلعه ناریکالا، و از سوی دیگر، پل باراتاشویلی و دفتر رئیس‌جمهوری به چشم می‌خورد. ساختار پل در ایتالیا ساخته و با ۲۰۰ کامیون به تفلیس آورده شد. طراحی این پل بینندگان را به یاد یک جانور دریایی می‌اندازد. این پل فولادی دارای یک سایبان شیشه‌ای است که با وجود ال‌ای‌دی‌های بسیار، در شب بسیار خودنمایی می‌کند. این چراغانی ۹۰ دقیقه پیش از غروب آفتاب روشن می‌شود (۹۰ دقیقه پس از طلوع خاموش می‌شود) و رودخانه کر و ساختمان‌های هر دو طرف رودخانه را نورانی می‌کند. چراغانی دارای چهار برنامه است که در هر ساعت تغییر می‌کند.

قطار کابلی تفلیس (فونیکولار تفلیس)

قطار کابلی تفلیس که با نام فونیکولار نیز شناخته می‌شود، حدود ۵۰۰ متر طول دارد و در سال ۱۹۰۵ تاسیس شد. این قطار سه ایستگاه دارد؛ پایین‌ترین ایستگاه در خیابان چانکادزه، ایستگاه بعدی متاتسمیندا پانتئون و آخرین آن‌ها متاتسمیندا در بالای کوه است. ظرفیت قطار کابلی تفلیس ۴۰ نفر است و تمام سفر از پایین‌ترین تا بالاترین ایستگاه، کمتر از ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

تله کابین تفلیس

تله کابین تفلیس پارک ریکه، یا به‌عبارت دقیق‌تر میدان اروپا را به قلعه ناریکالا وصل می‌کند. این مسیر تنها چند دقیقه طول می‌کشد. با رسیدن به ایستگاه بالای تپه، در دست چپ شما قلعه ناریکالا قرار دارد و در سمت راست‌تان، مجسمه مادر گرجستان واقع شده است. علاوه بر این می‌توانید در طبیعت پیرامون به پیاده‌روی و گشت‌و‌گذار بپردازید. پیشنهاد می‌کنیم مسیر برگشت را خودتان طی کنید و تنها در مسیر رفت سوار تله کابین شوید.

خیابان روستاولی

خیابان روستاولی که قبلا با نام خیابان Golovin مشهور بود، خیابان مرکزی تفلیس است و به افتخار شاعر مشهور گرجی، شوتا روستاولی، نام‌گذاری شده است. این خیابان از میدان آزادی شروع می‌شود و حدود ۱/۵ کیلومتر طول دارد قبل از اینکه به سمت خیابان Kostava بپیچد. این خیابان به خاطر بناهای تجاری، دولتی و فرهنگی متعددی که در آن قرار گرفته، بسیار شهرت دارد. از میان آنها می‌توان تئاتر اپرای ملی گرجستان، کلیسا و موزه اشاره کرد. این خیابان از طریق متروی تفلیس و اتوبوس، قابل دسترسی است. معماری این خیابان، ترکیبی از معماری قرن نوزدهم و بیستم است. بزرگترین سینمای تفلیس در این خیابان واقع شده است.

پارک آبی جینو پارادایس تفلیس

پارک آبی جینو پارادایس تفلیس (Gino Paradise Tbilisi) از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر است که شامل ۹ استخر، جاذبه‌های آبی مهیج، سالن‌های اسپا، باغ خصوصی، سالن بدن‌سازی، هتل و آکادمی شنا می‌شود. از بخش‌های پرطرفدار پارک آبی می‌توان به سرسره سورتمه، بخش ساحلی، بخش کودکان، پارک داینو با انواع مجسمه دایناسور و استخرهای متنوع اشاره کرد. دریاچه کوچکی در محوطه پارک آبی وجود دارد که می‌توانید ماهی قزل‌آلا صید کنید تا همان لحظه برایتان گریل کنند. ضمن اینکه ۱۲ رستوران در این محل مشغول به کار هستند که امکان صرف غذاهای لذیذ را برای شما فراهم می‌کنند.

یادبود تاریخ گرجستان

این بنا معمولا با نام «استون هنج گرجستان» شناخته می‌شود. «یادبود تاریج گرجستان» ستونی به ارتفاع ۳۰ متر است که در یکی از مناطق پایتخت گرجستان، تفلیس، قرار دارد و رو به دریای تفلیس است. این سازه پادشاهان، ملکه‌ها، قهرمانان گرجستان و صحنه‌هایی از کتاب مقدس را به تصویر کشیده است. اگر عازم این شهر شدید، برای مشاهده تاریخ مصور آن، از این بنا بازدید کنید. یادبود تاریخ گرجستان توسط مجسمه‌ساز گرجی، «Zurab Tsereteli»، ساخته شده است. ساخت این سازه در سال ۱۹۸۵ آغاز شد؛ اما به‌طور کامل ساخته نشد و تا حدودی ناقص ماند.

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.